KAUSTISEN HELLUNTAISEURAKUNNAN HISTORIASTA
Kaustisen Helluntaiseurakunnan perustamisjuhlaa vietettiin 16.6.1990. Sitä ennen Kaustisella asuvat helluntaiuskovat kuuluivat Kokkolan, Evijärven, Ullavan ja Vetelin (Veteli-Halsua) helluntaiseurakuntiin. Tuolloin Kaustisella oleva rukouspiiri toimi Vetelin helluntaiseurakunnan toimesta. Kaustiselle perustettuun seurakuntaan liittyi noin 40 henkeä. Seurakunnan ensimmäisenä kokontumispaikkana oli Säästöpankin kerhohuone. Pian päätettiin kuitenkin hankkia oma kokoontumistila, joka löytyi Kappelin liikekeskuksessa myytävänä olevasta huoneistosta. Tiloista saneerattiin rukoushuone seurakunnan käyttöön, joissa on toimittu tähän päivään saakka. Nyt seurakunnan työn alla on laajennusremontti, joka valmistuu syksyllä 2016. Kaustisen helluntaiseurakuntaan kuuluu tällä hetkellä noin 100 jäsentä.

Alussa seurakunnan toimintaa johti Teuvo Isokangas yhdessä vanhimmiston kanssa. Vanhimmistoon kuuluivat lisäksi Sauli Hautaniemi, Eino Järvelä, Juha Järvelä ja Juho Pulkkinen. Seurakunnan pastoreina ovat myöhemmin palvelleet Antti Nikula, Heikki Järvi, Teuvo Tikkanen, Leo Mäkinen. Tällä hetkellä pastorina toimii Janne Harjukoski.

Seurakunnalla on ollut oma lähetyskirpputori alusta asti. Lähetyskirpputorin tuotolla olemme tukeneet seurakuntamme lähetystyötä eripuolilla maailmaa. Katso lisää tästä.