Näin me uskomme

Näin me uskomme

Raamattu:
Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana. Vaikka se on ihmisten kirjoittama, muodostaa se yhteisen ilmoituksen siitä pelastussuunnitelmasta, jonka Jumala toteutti Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta.Raamattu on hengellisen elämämme perusta ja ainut oppikirja, jonka mukaan haluamme elää ja tunnustaa uskoamme yhdessä toisten kristillisten seurakuntien kanssa.

Jumala:
Jumala on yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.


Jeesus Kristus
:
Jeesus Kristus on Jumalan poika, joka sikisi Pyhästä hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja.
Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnit ja nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen.

Ihminen, syntiinlankeemus ja pelastus:
Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä. Syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Mutta, Jumala rakasti ihmistä niin paljon, että hän valmisti meille mahdollisuuden päästä takaisin yhteyteensä. Niinpä ihminen saa lahjaksi vanhurskauden uskomalla Jeesukseen ja hänestä tulee Jumalan lapsi.


Pyhän Hengen työ
:
Pyhä Henki herättää ihmisessä synnintunnon, ja kun ihminen katuu syntejään, niin sama henki synnyttää ihmisen sydämessä uskon. Ihmisen tulee kuitenkin
tehdä oma uskonratkaisunsa ja ottaa vastaan Jumalan valmistama pelastus Jeesuksen Kristuksen kautta, jolloin Pyhä Henki tulee häneen sydämeensä ja antaa pelastusvarmuuden.


Pyhä Hengen kaste:

Pyhä Hengen kasteessa uskova täyttyy Pyhällä Hengellä ja saa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi (niin kuin tapahtui apostolien aikana). Pyhän Hengen kaste on eri kokemus kuin uskoon tuleminen ja se varustaa uskovia olemaan Kristuksen todistajia. Pyhän Hengen täyteys ja Hengen hedelmän kantaminen kuuluvat Jeesuksen seuraajien elämään olennaisena osana

Kaste:
Kaste On Jeesuksen asettama ja liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan Jeesukseen uskovalle Kristuksen käskystä, Isän ja Pojan Ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla ja kastettu liitetään kasteen jälkeen paikalliseen seurakuntaan.


Ehtoollinen:

Jeesus käski viettää ehtoollista Hänen muistokseen. Ehtoollinen on yhteysateria, jossa hän on itse läsnä (Pyhän Hengen kautta). Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuus hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseen


Kuolema ja ylösnousemus
:
Raamatun mukaan on olemassa kaksi ylösnousemusta. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemukseen. Me siis uskomme, että jokaisen ihmisen on kerran kuoltava, minkä jälkeen tulee tuomio. Ja sekä vanhurskaat että jumalattomat herätetään ruumiilliseen ylösnousemukseen.


Jeesuksen toinen tulemus ja iankaikkisuus:

Jeesus Kristus tulee lupauksensa mukaan noutamaan seurakuntansa maanpäältä, jonka jälkeen maanpäällä alkaa ns. vihanaika. Sitten Kristus tulee toisen kerran maanpäälle ylöstemmatun seurakuntansa kanssa ja hallitsee kuninkaana tuhat vuotta, jonka jälkeen seuraa viimeinen tuomio ja tämä maapallo hävitetään. Ja Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan, johon vanhurskaat pääsevät asumaan iankaikkisesti.

*Tämä uskontunnustus on yhteisesti hyväksytty suomen helluntaiherätyksessä.